Доступність посилання

ТОП новини

Під коаліційною угодою є 237 підписів народних депутатів – Гройсман


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Під коаліційною угодою є чимало підписів, що не дозволяє говорити про її розпад. Так, на заяву голови фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко відреагував спікер Володимир Гройсман.

«Сьогодні у парламенті є 237 підписів учасників коаліції, які не відкликані. Це факт. Тому це не потребує жодних дій голови Верховної Ради, жодних оголошень щодо коаліції», – сказав він.

Перед цим Юлія Тимошенко заявила, що парламентська коаліції не існує вже 25 днів і, відповідно, через 5 днів спливає 30-денний термін, після якого президент може оголосити дострокові вибори парламенту.

«Я прошу всіх колег не апелювати до коаліції. Її немає. А якщо і є, то тіньова, на яку не впливає ніхто, окрім кланів, що продовжують керувати країною», - сказала Тимошенко під час погоджувальної ради.

Разом з тим, ще наприкінці лютого голова президентської фракції Юрій Луценко заявляв, що стара коаліція розпалася, і найближчого тижня лідери фракцій «мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд».

У лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж заявляє, що вийшла з коаліції ще у вересні минулого року, однак парламентарі від цієї фракції свої підписи з коаліційної заяви не відкликали.

XS
SM
MD
LG