Доступність посилання

ТОП новини

Росія заявляє про початок виведення військової техніки з Сирії


Російські літаки на базі Хмеймім у Сирії
Російські літаки на базі Хмеймім у Сирії

Міністерство оборони Росії заявляє про початок виведення «основної частини угруповання російських збройних сил, які виконували завдання зі знищення терористів» у Сирії.

«Технічний персонал авіабази розпочав підготовку літаків до здійснення далекого перельоту на аеродроми базування в Російській Федерації. Особовий склад здійснює завантаження обладнання, матеріально-технічних засобів і майна на літаки військово-транспротної авіації», – ідеться в заяві військового відомства 15 березня.

Президент Росії Володимир Путін несподівано наказав 14 березня розпочати виведення основної частини російського угруповання з Сирії, оскільки вважає, що «завдання, поставлене перед Міністерством оборони і збройними силами, в цілому виконане

Росія має понад 50 літаків і вертольотів у Сирії та невеликий наземний компонент, що захищає їх, а також штат радників і спеціальних підрозділів, що діють з сирійським військовим.

Росія восени 2015 року втрутилася у громадянську війну в Сирії на боці влади президента Башара аль-Асада, якій уже відмовили в легітимності більшість західних і арабських країн. Офіційно метою повітряних ударів Росії в Сирії мали бути позиції угруповання «Ісламська держава». Але, як випливає і з повідомлень на місцях, і з матеріалів, що їх оприлюднює саме Міністерство оборони Росії, більшість ударів завдані по територіях, які контролюють інші супротивники влади аль-Асада, зокрема й ті, що мають підтримку Заходу й арабського світу.У лютому США і Росія погодили план перемир’я в Сирії.

XS
SM
MD
LG