Доступність посилання

ТОП новини

Нуланд: на Донбасі все ще залишається озброєння, заборонене Мінськими угодами


Вікторія Нуланд ©Shutterstock
Вікторія Нуланд ©Shutterstock

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявляє, що на Донбасі все ще залишається російське важке озброєння, заборонене Мінськими угодами. Про це вона заявила 15 березня, виступаючи у Вашингтоні перед комітетом у закордонних справах сенату США щодо стану реформ в Україні через 2 роки після Євромайдану.

«У той же час ні Москва, ні самопроголошена влада Донбасу не повинні очікувати, що від української Ради ухвалення ключових політичних положень Мінских угод, в тому числі виборів і конституційних змін, до того, як Кремль і підтримувані ним особи не виконають свої основні зобов'язання щодо безпеки, відповідно до Мінських угод», – йдеться у заяві Нуланд.

При цьому Нуланд наголосила, що США продовжувати працювати з Україною для «виконання частини роботи в реалізації Мінських угод, а також працюємо з європейськими партнерами для забезпечення збереження санкцій щодо Росії, поки вона не виконає свою частину Мінських угод».

Цих заяв російська сторона наразі не коментувала.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі і невиконанні Мінських угод. Москва ці звинувачення відкидає і також заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG