Доступність посилання

ТОП новини

ЄС додатково виділяє 20 мільйонів євро допомоги постраждалим на Донбасі


Донецьк, лютий 2016 року
Донецьк, лютий 2016 року

Європейський союз додатково виділяє 20 мільйонів євро на гуманітарну допомогу постраждалим від конфлікту на сході України. Про це йдеться в повідомленні на сайті Європейської комісії.

Оголошення про пакет гуманітарної допомоги з’явилося у той час, як до України з візитом прибув комісар Європейського союзу з питань гуманітарної допомоги й управління кризами Крістос Стиліанідес.

«ЄС залишається прихильним як ніколи раніше підтримувати український народ. Україна повинна і надалі займати високе місце у нашому порядку денному. Сьогодні ми оголошуємо про нову підтримку для допомоги постраждалим від конфлікту на сході України людям. Ця підтримка посилить наші поточні програми з надання допомоги, охоплюючи найбільш вразливих людей одночасно у контрольованих урядом Україні районах та у неконтрольованих районах», – цитує Стиліанідес прес-служба Єврокомісії.

«Незважаючи на зменшення порушень режиму припинення вогню, вплив насилля на цивільне населення зберігає гуманітарну стурбованість. Вкрай важливо, щоби гуманітарна допомога дійшла до усіх вразливих груп населення, які постраждали від конфлікту, швидко, безпечно та неупереджено», – наголосив єврокомісар.

За даними Єврокомісії, 3,1 мільйона людей в Україні і сусідніх країнах все ще потребують допомоги. Близько 55% гуманітарної допомоги Єврокомісії спрямовується тим людям, які живуть у непідконтрольних українському уряду районах.

З урахуванням нової фінансової підтримки в цілому гуманітарна допомога Єврокомісії для вразливих груп населення, які постраждали на сході України, сягне більш як 63 мільйонів євро на додаток до двосторонньої підтримки від низки окремих країн-членів ЄС. Таким чином загальна сума коштів, виділених окремо країнами-членами Євросоюзу і самим ЄС з початку конфлікту на сході України сягає понад 146 мільйонів євро, нагадали в Єврокомісії.

XS
SM
MD
LG