Доступність посилання

ТОП новини

Країни Східної Європи поскаржились Єврокомісії на «Північний потік-2» – ЗМІ


Вісім країн Євросоюзу направили голові Єврокомісії Жан-Клоду Юнкеру листа зі скаргою на реалізацію російського проекту газопроводу «Північний потік-2». Про це повідомляє Reuters, який має текст цього листа.

Листа підписали прем’єр-міністри Угорщини, Латвії, Польщі, Румунії, Словаччини, Чехії, Естонії та президент Литви.

«Проект «Північного потоку-2», щодо якого наразі триває підготовка, може створити конкретні ризики для регіону Східної Європи», – мовиться у листі, датованому 7 березням.

«Проект матиме сильний вплив на розвиток газового ринку і схему транзиту у регіоні, особливо на маршрут транзиту через Україну», – наголошується у листі.

У Єврокомісії наразі не підтвердили отримання цього листа.

У вересні 2015 року група європейських компаній підписала угоду з російським «Газпромом» щодо розширення мережі трубопроводів Nord Stream («Північний потік») у Німеччині, прокладених дном Балтійського моря, в обхід України.

У листопаді минулого року голови урядів десяти східних країн-членів ЄС оприлюднили листа, в якому заявляють, що плани Росії щодо розширення її газопроводу «Північний потік» (Nord Stream II) суперечать інтересам ЄС і створюють ризики подальшої дестабілізації України.

XS
SM
MD
LG