Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили нові санкції проти Північної Кореї


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Міністерство фінансів США оголосило про нові економічні санкції проти Північної Кореї через нещодавні випробування Пхеньяном балістичних ракет.

Речник Білого дому Джош Ернест повідомив 16 березня, що санкції запроваджені після резолюції Ради безпеки ООН, у якій засуджуються ядерні випробування.

7 лютого Північна Корея заявила про запуск ракети дальнього радіусу дії. Південнокорейські і американські військові заявили, що запуск був прикриттям для тестування балістичної ракети, здатної нести ядерний заряд – випробування, яке заборонене кількома резолюціями Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй.

2 березня Рада безпеки ООН одноголосно ухвалила резолюцію про посилення санкцій щодо Пхеньяна. Згідно з новими санкціями, усі вантажі, що йдуть до Північної Кореї чи з неї, будуть інспектуватися на предмет заборонених товарів і технологій.

Резолюція передбачає заборону на імпорт з КНДР вугілля, залізної руди, цінних металів, а також ембарго на поставки у цю країну всіх видів авіаційного палива.

Упродовж останніх років США та інші країни Заходу запровадили низку санкцій проти Північної Кореї, вимагаючи скоротити ядерну програму, але Пхеньян не зважав на ці вимоги.

XS
SM
MD
LG