Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі здійснили 52 обстріли за добу – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що впродовж доби 16 березня проросійські сепаратисти здійснили 52 обстріли позицій українських військових. За цими даними, найбільше обстрілів – 39 сталося на Донецькому напрямку, ще 11 таких випадків зафіксовано на Маріупольському напрямку.

«Опорні пункти в Зайцеві та Авдіївці бойовики обстрілювали найбільше, використавши всі види озброєння, включаючи і заборонену Мінськими угодами зброю – міномети калібру 120 і 82 міліметри, випустивши при цьому більше 130 мін», – ідеться в повідомленні штабу.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» повідомляють про бої в районі Ясинуватської розв’язки та в Зайцеві, звинувачують українських військових у застосуванні самохідних артилерійських установок та великокаліберної артилерії.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG