Доступність посилання

ТОП новини

За день сепаратисти здійснили 13 обстрілів позицій ЗСУ – штаб АТО


Проросійський сепаратист, архівне фото
Проросійський сепаратист, архівне фото

У прес-центрі штабу АТО у четвер повідомили, що проросійські сепаратисти на Донбасі упродовж дня здійснили 13 обстрілів позицій Збройних сил України. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

За даними українського штабу, в районі Донецького аеропорту протягом дня бойовики дотримувалися режиму тиші, що було викликано прибуттям в район Донецька, Ясинуватої та Авдіївки спеціальної моніторингової місії в Україні на чолі з Олександром Гуґом.

«Близько 16:00 позицію «Зеніт» поблизу Авдіївки терористи обстріляли з протитанкового гранатомету. Опорні пункти сил АТО поблизу Новотроїцького російські бойовики обстріляли з забороненої Мінськими угодами зброї – мінометів калібру 120 та 82 міліметри, пізніше до обстрілів долучили БМП, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю. В районі Опитного та Мар’їнки вогонь вели ворожі снайпери. Позиції поблизу Широкіного бойовики обстріляли з мінометів калібру 120 міліметрів, а поруч з Майорським та Луганським російські терористи вели вогонь з гранатометів різних систем», – йдеться в повідомленні.

Інформації про постраждалих в результаті цих обстрілів українських військовослужбовців немає.

В угрупованні «ДНР», визнаному українською владою терористичним, заявили, що за минулу добу ЗСУ 280 разів обстріляли території, контрольовані сепаратистами. Також на своїх сайтах донецькі сепаратисти стверджують, що українські військові обстріляли з гранатометів цивільні автомобілі на трасі Оленівка-Докучаєвськ. Крім того, заявляють, що Київ перекинув до лінії фронту танки і десятки БМП. В угрупованні «ЛНР» раніше у четвер повідомляли, що українські військові перекинули до лінії зіткнення 12 БМП і один танк.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG