Доступність посилання

ТОП новини

Депутати офіційно звернулись до ГПУ щодо використання іноземних коштів на реформу прокуратури


У Генеральній прокуратурі України у четвер підтвердили надходженння звернення від 50 народних депутатів України щодо використання іноземних коштів, призначених на реформування органів прокуратури.

«До Генеральної прокуратури України надійшло офіційне звернення народних депутатів України щодо використання коштів, виділених Сполученими Штатами Америки з метою кадрового оновлення та реформування системи органів прокуратури України. Також відповідні звернення, підписані 50-ма народними депутатами України, були направлені до Сенату Сполучених Штатів Америки та Сенатора Роберта Джонса Портмана, члена Комітету Сенату США з національної безпеки та справ уряду, бюджету, фінансово-економічних питань, з питань енергії та природних ресурсів», – йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі заявили, що розглянуть таке звернення, оскільки відомство зобов’язане «реагувати на випадки, що можуть потенційно вказувати на вчинення кримінальних правопорушень».

У середу на брифінгу прокурор ГПУ Владислав Куценко заявив про можливе викрадення грошей, виділених з-за кордону для реформування прокуратури. За його словами, у рамках розслідування планують допитати співробітників прокуратури, зокрема і керівні ланки.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що надані Вашингтоном кошти спрямовувалися не безпосередньо в органи прокуратури України, а міжнародним організаціям-партнерам.

XS
SM
MD
LG