Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Севастополі відбувся мітинг до річниці «возз’єднання Криму з Росією»


У п’ятницю в окупованому російською владою Севастополі до другої річниці «возз’єднання Криму з Росією» відбувся мітинг. Як передає «Крим.Реалії», на центральній площі Нахімова зібралися кількасот людей, переважно представники молодіжної організації партії «Справедлива Росія», партії «Єдина Росія», а також представники місцевих і російських козачих організацій.

Голова уряду Севастополя, підконтрольного Росії, Сергій Меняйло в короткій промові заявив, що «Крим зайняли завдяки злагодженій взаємодії російських військових, козаків і місцевих патріотів».

Акції провели також у Сімферополі, анонсували заходи до другої річниці анексії Криму також і в Керчі. Напередодні прес-служба Кремля анонсувала приїзд у п’ятницю до Криму президента Росії Володимира Путіна. Інформації про час і місце приїзду немає.

18 березня в Кремлі було підписано «договір» про прийняття до складу Росії Криму і Севастополя. Документ підписали російський президент Володимир Путін, Сергій Аксьонов, який надалі був призначений Кремлем главою Криму, а також Олексій Чалий, який представляв Севастополь.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Федеріка Могеріні сьогодні від імені ЄС закликала країни-члени ООН дотримуватися політики невизнання незаконної анексії півострова Росією, в тому числі і за допомогою обмежувальних заходів.

XS
SM
MD
LG