Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заявила про затримання 12 інформаторів сепаратистів на Луганщині


©Shutterstock
©Shutterstock

Служба безпеки України затримала в Луганській області 12 інформаторів сепаратистів, які передавали дані російським спецслужбам. Про це йдеться у відео, оприлюдненому на каналі СБУ в Youtube.

Згідно з даними СБУ, агенти діяли на території Старобільська, Біловодська та селища Марківка. Спецслужби координували роботу мережі через керівника так званої «розвідгрупи спецбатальйону «Лєший» Іллю Маначенка і колишнього співробітника МВС України, так званого «майора міністерства держбезпеки «ЛНР» Олексія Добрицького.

Інформатори передавали проросійським сепаратистам інформацію про дислокацію та переміщення українських військових. Як повідомили в СБУ, ці дані використовувались для підготовки диверсій на військових і інфраструктурних об’єктах Луганщини.

Повідомляється, що одним з основних завдань кураторів мережі було вербування агентів в українських військових підрозділах. Зокрема, задокументована спроба переманити на свою сторону офіцера ЗСУ.

Крім того, у січні диверсанти намагалися підірвати Старобільську військову комендатуру, зазначили в СБУ.

В СБУ повідомили про відкриття щодо затриманих кримінальної справи за статтею про сприяння діяльності терористичної групи. Тривають слідчо-оперативні дії.

XS
SM
MD
LG