Доступність посилання

ТОП новини

Криворізька ТВК відмовила Юрію Вілкулу в задоволенні скарги на поширення недостовірної інформації


Юрій Вілкул
Юрій Вілкул

Криворізька міська виборча комісія відмовила чинному міському голові, кандидатові в мери Юрієві Вілкулу в задоволенні скарги щодо поширення недостовірної інформації в агітаційній продукції одного з його опонентів – Семена Семенченка. Про це повідомили в міській виборчій комісії.

За даними з міськвиборчкому, кандидат Вілкул через свою довірену особу Марину Акімову вимагав визнати недостовірною фразу з агітаційної продукції конкурента: «Самопоміч» Семенченка проти мафії Вілкулів».

Водночас довірена особа Семенченка Олександр Шевченко зауважував, що скарга опонентів не відповідає нормам закону, адже незрозуміло, яке саме твердження оскаржує сторона опонентів, до того ж, на його думку, поняття «мафія» – це оціночне судження, за яке, за статтею 30 Закону України «Про інформацію», ніхто не може бути притягнутий до відповідальності.

Зрештою, після тривалої дискусії між членами комісії про поняття «мафія», скаргу вирішили залишити без розгляду й повернути кандидатові.

Раніше Криворізька міська виборча комісія визнала недостовірною інформацію на білбордах за чинного міського голову Юрія Вілкула, де сказано, що він – «єдиний кандидат від криворіжців». Відповідне рішення було ухвалене у відповідь на скаргу одного з кандидатів-опонентів.

Однак потім Дніпропетровський окружний адміністративний суд скасував це рішення за позовною заявою представників Юрія Вілкула. Згідно з ухвалою суду, постанова ТВК визнана неправомірною. Суд зазначив, що фраза на білбордах чинного мера є оціночним судженням.

Позачергові вибори міського голови Кривого Рогу відбудуться 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

XS
SM
MD
LG