Доступність посилання

ТОП новини

Упродовж дня бойова ситуація на Донбасі стабілізувалась – штаб АТО


У прес-центрі штабу АТО в суботу ввечері повідомили, що бойова ситуація на Донбасі упродовж дня стабілізувалася, проросійські сепаратисти здійснили декілька прицільних обстрілів позицій ЗСУ. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«З 8-ї ранку на тимчасово окупованій території Донецької області працює спеціальна моніторингова група ОБСЄ на чолі з Олександром Гуґом.
Але не дивлячись на присутність спостерігачів ОБСЄ, російські найманці зі стрілецької зброї тричі обстріляли позиції поблизу Майорська та з зенітної установки опорний пункт поблизу Миронівського. Близько 16:00 бойовики обстріляли зі стрілецької зброї захисників Пісків. Крім того, зафіксовано 6 неприцільних обстрілів позицій сил АТО. О 8:00 та 11:00 з міномету калібру 82 міліметри російські терористи випустили 5 мін в напрямку позицій поблизу Авдіївки та Новгородського, а з кулеметів великого калібру та гранатометів вели вогонь в районі Майорська та Новгородського», – йдеться в повідомленні.

Інформації про постраждалих в результаті цих обстрілів українських військовослужбовців немає.

У прес-центрі штабу АТО раніше повідомили про 52 обстріли з боку сепаратистів за минулу добу.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» повідомляють про понад 300 обстрілів з боку ЗСУ прифронтових районів за минулу добу. Також донецькі сепаратисти стверджують, що українська сторона застосували важке озброєння під час обстрілів біля Ясинуватої, а також перекинула в цей район силовиків. Луганські сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що українські військові ховають військову техніку у лікарні в Станиці Луганській.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG