Доступність посилання

ТОП новини

Народного депутата України, члена ПАРЄ Ірину Геращенко не пустили до Росії – речник президента


Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

Народного депутата України, уповноважену президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі, члена ПАРЄ Ірину Геращенко не пустили до Росії. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

«Протримавши три години на кордоні, російські прикордонники щойно не пустили до РФ Ірину Геращенко. Як зачитав прикордонник, Ірина – небажана особа для перебування у РФ. Ірина – член мінської контактної групи, тому всі дії прикордонників – це цілеспрямована кампанія по недопуску української делегації на суд до Надії Савченко», – повідомив Цеголко.

Інший народний депутат Олексій Рябчин, який разом з Іриною Геращенко в українській делегації прямував до на суд у справі Савченко повідомив, що Росія заборонила в’їзд Геращенко на свою територію до 2021 року.

Один із адвокатів Надії Савченко Микола Полозов напередодні поперджав про можливі провокації проти іноземців, народних депутатів України та адвокатів, які вирішили підтримати українку в Росії.

Сьогодні о 10:00 за київським часом в Донецьку Ростовської області Росії почнуть оголошення вироку Надії Савченко. Прокуратура Росії вимагає для неї 23 роки в'язниці.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG