Доступність посилання

ТОП новини

Надію Савченко доставили на засідання в Донецьку, російський суд зачитує вирок


Надія Савченко
Надія Савченко

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко у понеділок доставили до Донецького міського суду Росії на засідання у справі проти неї. Повідомляється, що автозак від СІЗО до суду супроводжувало кілька автомобілів, площу перед судом перекрили. Російські правоохоронці посилили охорону будівлі і прилеглих територій.

О 10-й годині ранку суддя у справі Леонід Степаненко почав зачитувати вирок Надії Савченко. Вона слухає його стоячи. Очікується, що процедура займе два дні.

Тим часом, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під будівлею суду відбувається пікет, в якому беруть участь молоді люди з касками із написом «Преса» в руках і плакатами «вони боролися за свободу слова».

Перед початком засідання російського суду адвокат українки Марк Фейгін заявив, що суд, найімовірніше, виголосить обвинувальний вирок з великим терміном ув’язнення.

Сторона обвинувачення вимагає позбавити Надію Савченко волі на 23 роки.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG