Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська делегація на підтримку Савченко перетнула кордон і прямує до суду – партія «Батьківщина»


Делегація представників українського парламенту на підтримку народного депутата Надії Савченко пройшла паспортний контроль на кордоні з Росією і прямує до суду. Про це йдеться в повідомленні партії «Батьківщина» на сторінці у Facebook.

«21 березня, близько 7 години ранку парламентська делегація, яка прямує до російського Донецька на підтримку Надії Савченко, перетнула кордон», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у складі делегації Марія Іонова, Олена Кондратюк, Ірина Луценко, Олексій Рябчин, Вадим Івченко, Сергій Євтушок, Валерій Дубіль, Віктор Кривенко та Святослав Цеголко.

Ірину Геращенко, яка їхала з колегами на суд в російський Донецьк, прикордонники не пропустили, заявивши про заборону їй в’їзду до Росії до 2021 року. Речник президента України Святослав Цеголко заявив, що делегацію протримали на кордоні близько трьох годин.

Сьогодні в Донецьку Ростовської області Росії мають почати оголошення вироку Надії Савченко. Прокуратура Росії вимагає для неї 23 роки в'язниці.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG