Доступність посилання

ТОП новини

Томбінський засуджує напад на ЛГБТ-активістів у Львові


Невідомі в масках кидають каміння у бік ЛГБТ-активістів у Львові, 19 березня 2016 року
Невідомі в масках кидають каміння у бік ЛГБТ-активістів у Львові, 19 березня 2016 року

Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський засуджує напад на ЛГБТ-активістів, які планували взяти участь у львівському «Фестивалі рівності».

«ЄС займає принципову позицію щодо сприяння недискримінації осіб на ґрунті їхньої сексуальної орієнтації та ґендерної належності. Культурні, традиційні та релігійні цінності не можуть слугувати виправданням будь-якої форми дискримінації, включаючи дискримінацію осіб, які належать до ЛГБТ-спільноти», – мовиться у повідомленні представництва ЄС в Україні, опублікованому 21 березня у Facebook.

Раніше у понеділок Комітет з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Верховної Ради України висловив занепокоєння зривом «Фестивалю рівності» у Львові і засудив інцидент.

19 березня у Львові мав розпочатися «Фестиваль рівності», організований зокрема активістами ЛГБТ-спільноти. Попередньо планувалося, що захід триватиме на площі перед Оперним театром, але проведення фестивалю на цьому місці заборонив Львівський окружний адміністративний суд, мотивуючи це міркуванням безпеки.

Організатори фестивалю вирішили провести свій захід у готелі «Дністер», але зрештою завершили свою роботу через кілька годин – через повідомлення про замінування готелю, яке виявилося неправдивим.

Окрім правоохоронців, які прибули для перевірки повідомлення про замінування, біля готелю також перебувало кілька десятків невідомих молодих людей спортивної статури, деякі з них були у балаклавах. Коли учасників зірваного «Фестивалю рівності» вивозили автобусами з готелю, молоді люди кидали в бік автоколони каміння, а дехто запалив петарди.

XS
SM
MD
LG