Доступність посилання

ТОП новини

Сирія: бої за Пальміру між військами аль-Асада та ісламістами посилюються


Загальний вигляд на античний храм у Пальмірі, Сирія, 2010 рік
Загальний вигляд на античний храм у Пальмірі, Сирія, 2010 рік

Бої за сирійське античне місто Пальміра посилюється. Війська сирійського президента Башара аль-Асада за підтримки російської авіації наближають до самого міста, яке з березня минулого року контролюють бойовиками угруповання «Ісламська держава».

21 березня бої точилися усього за чотири кілометри від міста.

Сирійські військові намагаються відновити контроль над Пальмірою, пам’яткою ЮНЕСКО, з початку березня.

За повідомленням спостерігачів за правами людини у Сирії, просування проурядових сирійських сил відбувається «повільно» попри сотні авіаударів, які російська авіація завдала упродовж останніх тижнів.

Спостерігачі повідомляють, що ісламісти чинять сильний опір. За їхньою інформацією, упродовж 21 березня загинуло щонайменше 26 сирійських військових.

За повідомленням інтернет-ресурсів джигадистів, у понеділок смертник угруповання «Ісламська держава» вбив 30 проурядових солдатів.

Відновлення контролю над античною Пальмірою стало б великим успіхом у боротьбі проти ісламістів. Це місто також є стратегічним, оскільки через нього лежить шлях до кордону з Іраком.

Бойовики угруповання «Ісламська держава» зруйнували відомий храм Бела та кілька античних споруд у Пальмірі – це стало частиною їхньої кампанії щодо знищення доісламських монументів.

XS
SM
MD
LG