Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко засудив вибухи в Брюсселі


Людей евакуюють з брюссельського аеропорту (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

Президент України Петро Порошенко засудив вибухи, що сталися в столиці Бельгії Брюсселі і висловив співчуття родинам загиблих.

«Тероризм наніс підступний удар у саме серце Європи. В Україні з глибоким сумом сприйняли звістку про вибухи в Брюсселі. Ганебному акту агресії не може бути виправдання», – написав Порошенко у Facebook.

За попередніми даними, два вибухи пролунали вранці 22 березня в аеропорту Брюсселя. За даними джерел правоохоронних органів Бельгії, внаслідок цього щонайменше 11 людей загинули, принаймні 25 людей постраждали.

Всі авіапольоти скасовані, людей евакуювали як з аеропорту, так і з прилеглого готелю «Шератон». Повідомляється про значні пошкодження інфраструктури.

Останній виліт із «Завентема» відбувся о 7:55 ранку в напрямку Мадрида. Всі прильоти, плановані в аеропорту, перенаправлені на інші летовища регіону.

Згодом повідомили про ще один вибух – на станції метро «Мальбек», поблизу району Брюсселя, де розташовані головні євроінституції. Про жертв, постраждалих і причини вибуху наразі невідомо. Всі станції метро закрили.

Міністр внутрішніх справ Бельгії Жан Жамбон підвищив рівень терористичної загрози в країні до найвищого.

Бельгія після терористичних атак у Парижі восени минулого року перебуває на високому, третьому рівні терористичної загрози.

Минулої п’ятниці в Брюсселі бельгійські та французькі поліцейські в рамках розслідування минулорічних терактів у Парижі внаслідок антитерористичного рейду затримали Салаха Абдеслама, одного підозрюваних у організації та виконанні паризьких терактів.

XS
SM
MD
LG