Доступність посилання

ТОП новини

Цеголко: половину української делегації не пустили до зали суду в справі Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

У залу суду в російському Донецьку, де триває оголошення вироку громадянці України Надії Савченко, після перерви не пропустили половину української делегації, повідомив речник президента України Святослав Цеголко.

За його словами, під час перерви усіх попросили залишити приміщення суду і ще раз пройти безпеку.

«Половину української делегації не пустили на суд, маніпулятивно збільшивши кількість інших присутніх. До залу завели додаткового автоматника», – написав Цеголко у Twitter.

Донецький міський суд Ростовської області Росії продовжує зачитувати вирок Надії Савченко. Очікується, що сьогодні суддя завершить процедуру зачитування вироку і буде винесено вердикт суду.

Раніше російська прокуратура зажадала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

Надія Савченко від грудня оголосила чергове голодування на знак протесту проти ув’язнення, а від 4 до 10 березня тримала сухе голодування.

XS
SM
MD
LG