Доступність посилання

ТОП новини

Європейські лідери засудили напади в Брюсселі


Європейські лідери засудили вибухи в столиці Бельгії Брюсселі, що сталися в аеропорту і метро.

За словами голови Європейської ради Дональда Туска, ці напади «є черговим низьким вчинком терористів на службі ненависті і насильства».

Президент Франції Франсуа Олланд наголосив, що «під ударом сьогодні опинилася вся Європа», і закликав вдатися до «життєво важливих кроків у зв’язку з серйозністю загрози».

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що на такі «огидні напади» треба відповісти «рішучістю щодо терористів».

«Цей напад проти демократичної Європи. Ми ніколи не змиримося з тим, що терористи нападають на наші відкриті суспільства», – сказав прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен.

Людей евакуюють з брюссельського аеропорту (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що Бельгія «знову постраждала від боягузливих і кривавих атак».

Речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що президент Росії Володимир Путін «рішуче засудив ці варварські злочини». Водночас Міністерство закордонних справ Росії наголосило, що до нападів призвела політика «подвійних стандартів» Заходу.

За повідомленнями, що надходять із Брюсселя, жертвами вибухів у метро й аеропорту цього міста стали щонайменше 28 людей.

За даними представників транспортного відомства Брюсселя, 15 людей загинули внаслідок вибуху на станції «Мальбек», поблизу якої розташовані провідні європейські інституції. За даними ЗМІ, ще 13 людей загинули внаслідок двох вибухів в аеропорту. Як повідомляє влада, принаймні один із цих вибухів скоїв смертник.

XS
SM
MD
LG