Доступність посилання

ТОП новини

У Житомирі 229 патрульних поліцейських склали присягу


22 березня в Житомирі урочисто склали присягу 229 працівників патрульної служби поліції. Новоспечені поліцейські склали всі іспити, пройшли навчання у тренінговому центрі Головного управління Національної поліції в Житомирській області і вже сьогодні вийдуть на своє перше патрулювання.

За словами керівника управління патрульної поліції м.Житомира Ігора Гусака, який раніше працював патрульним, місто поділено на 18 квадратів, відповідно патрулюватимуть одразу 18 екіпажів.

«На лінію постійно виїжджатимуть командир батальйону, командир роти, заступники. Тобто, три старші за званням людини постійно будуть з особовим складом. Патрулювання відбуватиметься цілодобово», – розповів Гусак.

У складі зведеного батальйону патрульної поліції 32 жінки. Киянка Олександра Сімакова розповідає, що не встигла подати документи під час набору поліцейських у столиці, тому вирішила спробувати щастя у Житомирі. Дівчина каже, що з дитинства мріяла працювати в правоохоронних органах, щоб змінити країну.

«З часів Майдану у мене був дуже великий душевний порив щось зробити для країни. Зараз ми закладаємо фундамент. Хтось може стояти осторонь і дивитися, як це роблять інші, а хтось бере цю цеглинку і кладе. Ми живемо в непростий час, але що б не ставалося, ми дуже сильний народ, маємо дуже сильну витримку і залізну волю. Тому ми не повинні просто терпіти і спостерігати, а повинні щось для цього робити», – говорить Олександра Сімакова.

Серед поліцейських, які пройшли відбір і вже сьогодні о 20:00 вийдуть патрулювати місто, 37 учасників АТО.

Раніше під час презентації проекту створення патрульної поліції у Житомирі кілька десятків громадських активістів провели пікет проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

XS
SM
MD
LG