Доступність посилання

ТОП новини

Кремль: питання про обмін Савченко може вирішити тільки Путін


Володимир Путін (праворуч) і його речник Дмитро Пєсков
Володимир Путін (праворуч) і його речник Дмитро Пєсков

Питання про видачу Україні або обмін Надії Савченко може вирішити тільки президент Росії Володимир Путін. З такою заявою виступив речник російського лідера Дмитро Пєсков. За його словами, в питанні про обмін української військової Росія «діятиме в суворій відповідності до національного законодавства».

Раніше 22 березня президент України Петро Порошенко закликав президента Росії Володимира Путіна повернути Надію Савченко Україні в обмін на двох російських військових, затриманих торік на Донбасі.

Донецький міськсуд Ростовської області Росії засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону».

Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

Раніше російська прокуратура зажадала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG