Доступність посилання

ТОП новини

Новий командувач США і сил НАТО в Афганістані перепросив за обстріл лікарні в Кундузі 


Новий військовий командувач США і сил НАТО в Афганістані генерал Джон Ніколсон вибачився перед народом Кундузі за помилковий обстріл лікарні в місті минулоріч, в результаті чого загинули 42 людини.

Ніколсон назвав «жахдивою трагедією» помилку військового вертольота США в обстрілі лікарні «Лікарів без кордонів» 3 жовтня. Він приїхав до Кундуза 22 березня разом з дружиною та в.о.міністра оборони Афганістану до родичів, загиблих через обстріл.

Більше десятка військовослужбовців США були притягнуті до дисциплінарної відповідальності за помилки, що призвели до півгодинної атаки. Звіт військових сил США про напад на госпіталь, як очікується, оприлюднять за кілька днів.

Авіаудар, що стався 3 жовтня 2015 року в Кундузі, викликав міжнародний резонанс і спонукав групу французьких лікарів закрити лікарню, яка надавала афганцям життєво важливі послуги, недоступні в інших місцях регіону. Група лікарів назвала той напад «безкомпромісним і жорстоким» і зажадала провести міжнародне розслідування бомбардування лікарні, внаслідок якого загинули 14 медиків.

XS
SM
MD
LG