Доступність посилання

ТОП новини

НБУ вирішив ліквідувати «Укрінбанк»


Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вирішив відкликати банківську ліцензію і ліквідувати «Укрінбанк», йдеться в повідомленні на сайті регулятора.

За повідомленням, рішення ухвалене 22 березня. «З метою захисту інтересів вкладників й інших кредиторів зазначеного банку, у зв’язку із допущенням ним протягом вересня зменшення більше ніж на 5% значення нормативу миттєвої ліквідності (Н4) більше п’яти разів, Національний банк України 1 жовтня 2015 року прийняв рішення про віднесення ПАТ «Укрінбанк» до категорії проблемних. Національним банком було встановлено строк для вжиття банком заходів щодо приведення своєї діяльності у відповідність до вимог законодавства», – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з тим, що діяльність банку не відповідає вимогам банківського законодавства і нормативно-правових актів Національного банку України, погіршенням показників його діяльності та фінансового стану, Національний банк України вирішив ухвалити рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

«Укрінбанк» (Український інноваційний банк) працював на ринку України з 1989 року і входив до групи великих банків.

XS
SM
MD
LG