Доступність посилання

ТОП новини

Тюремники двічі кидали кримського політв’язня Кольченка до штрафного ізолятора – адвокат


Олександр Кольченко
Олександр Кольченко

Російські тюремники двічі застосували до громадянина України, кримського політв’язня Олександра Кольченко таку форму покарання, як перебування в штрафному ізоляторі. Про це розповіла адвокат українця Світлана Сидоркіна, інформує проект Радіо Свобода «Крим. Реалії».

«Коли він прибув, щодо нього було застосовано стандартне рішення, як до всіх хлопців, які проходять у політичних справах. Йому оголосили дисциплінарне стягнення, спочатку в ШІЗО на 7 діб посадили, а вже при виході з ШІЗО ще раз посадили на 7 діб. Перший раз нібито за те, що він застосував у розмові жаргонні слова. А другий раз за те, що не привітався з кимось зі співробітників», – сказала Сидоркина.

За її словами, в штрафному ізоляторі зараз перебуває інший засуджений у Росії кримчанин Геннадій Афанасьєв.

Адвокат відвідала Олександра Кольченка 22 березня в колонії міста Копейськ Челябінської області, що на Уралі. Світлана Сидоркіна розповіла, що кримський політв’язень не скаржиться на умови утримання, але його турбує відсутність зв’язку з тими, з ким він спілкувався.

Олександр Кольченко та Олег Сенцов були засуджені в Росії Північно-Кавказьким військовим окружним судом до 10 і 20 років позбавлення волі відповідно. Їм були пред’явлені обвинувачення в підготовці підриву пам’ятника Леніну в Сімферополі, а також у підпалі офісів «Російської громади Криму» і партії «Єдина Росія» в анексованому Росією Криму. Обидва українці визнані російським правозахисним рухом «Меморіал» політв’язнями.

Ще один фігурант справи Геннадій Афанасьєв, засуджений на сім років позбавлення волі і відправлений до колонії в Сиктивкарі в Республіці Комі.

XS
SM
MD
LG