Доступність посилання

ТОП новини

Національний антидопінговий центр України відповідає вимогам ВАДА – Жданов


Ігор Жданов, міністр молоді та спорту України
Ігор Жданов, міністр молоді та спорту України

Рада засновників Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) включила Національний антидопінговий центр України до переліку антидопінгових організацій, діяльність яких відповідає Всесвітньому антидопінговому кодексу. Про це 23 березня повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

«Таке рішення стало підсумком проведеної міністерством роботи за участю Національного олімпійського комітетута Національного антидопінгового центру щодо реалізації рекомендацій за підсумками візиту ВАДА до Києва у вересні 2015 року», – написав міністр у Facebook.

Водночас аналіз проб українських спортсменів надалі здійснюватиметься акредитованою антидопінговою лабораторією в німецькому Кельні. До осені 2015 року ці проби аналізувала лабораторія в Києві.

18 листопада 2015 року ВАДА повідомила, що українська антидопінгова агенція не відповідає кодексу міжнародної організації через використання неакредитованих лабораторій. Таке ж рішення було ухвалене щодо антидопінгових агенцій Росії, Андорри, Ізраїлю, Аргентини та Болівії.

13 листопада 2015 року Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) зупинила на невизначений термін членство Всеросійської асоціації легкої атлетики через скандал із уживанням допінгу; це означає, що російські легкоатлети не зможуть узяти участі в Олімпійських іграх 2016 року у Бразилії, якщо цю дискваліфікацію доти не знімуть, як і в інших легкоатлетичних змаганнях під егідою цієї міжнародної асоціації.

Упродовж останніх місяців на вживанні допінгу були спіймані десятки російських спортсменів.

XS
SM
MD
LG