Доступність посилання

ТОП новини

Всесвітнє антидопінгове агентство розслідує використання допінгу в російському плаванні – ЗМІ


©Shutterstock
©Shutterstock

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) розпочне розслідування про використання допінгу російськими плавцями, написала The Times 23 березня.

У виданні повідомляється, що систематичне споживання та приховування допінгових препаратів тривало протягом багатьох років у російському плаванні.

The Times згадала російських плавців, які мали позитивні результати тестів у 2009 році на наявність заборонених гормонів в організмі у 2009 році, тоді ці результати були приховані. Тренери спортсменів знали про поширення наркотичних препаратів в Росії, але уникали коментарів.

WADA хоче довічно позбавити ліцензії спортивного лікаря Сергія Португалова, який просував заборонені препарати у російській атлетиці, а також у плаванні.

Водночас Міжнародна федерація плавання попросила британське видання надати докази, які б підтвердили систематичне використання допінгу в Росії.

Російських атлетів не допустили до всесвітніх змагань після того, як антидопінгове агентство виявило факт використання препаратів у листопаді минулого року.

XS
SM
MD
LG