Доступність посилання

ТОП новини

США закликали комерційні організації бути обережними через санкції щодо Ірану 


Високопоставлений представник держдепартаменту США попередив американські підприємства і банки про необхідність бути обережними, щоб не порушувати санкції, застосовані щодо Ірану.

«Американці не можуть займатися комерційною діяльністю з Іраном. Американські компанії не купують іранську нафту і не робили цього вже кілька десятиріч. Ця ситуація не змінилася», – заявив 23 березня в Дубаї Кріс Бекмейєр, один з авторів ядерної угоди з Іраном.

За його словами, компанії зареєстровані у США із дочірніми компаніями за кордоном потенційно можуть укладати угоди в Ірані, але транзакції проводити через іноземні банки.

Бекмейєр також зауважив, що банки по всьому світу мають бути особливо обачними, щоб не порушувати досі чинні санкції США.

«Банки зараз мають бути обережними у веденні бізнесу з іранськими компаніями, які підпадають під санкції, в тому числі через тероризм. А вони, в свою чергу мають бути обережними, щоб не прокладати маршрут через США, тому що це досі заборонено», – сказав представник Держдепартаменту.

У січні США оголосили про нові санкції проти Ірану через його ракетну програму – наступного дня по тому, як США разом із ООН та ЄС зняли з Ірану санкції через його ядерну програму. На такий крок Вашингтон пішов через те, що минулої осені Іран здійснив випробування балістичних ракет, що, за даними експертів ООН, стали порушенням резолюцій Ради безпеки ООН. У Тегерані ті санкції зустріли різким засудженням.

XS
SM
MD
LG