Доступність посилання

ТОП новини

«Народний фронт» розгляне пропозицію «БПП» щодо Гройсмана як прем’єра – Бурбак


Максим Бурбак
Максим Бурбак

Лідер парламентської фракції «Народного фронту» Максим Бурбак заявив 24 березня про готовність розглянути пропозицію про формування нової коаліції та кандидатуру голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду голови уряду. Про це повідомляє офіційний сайт «Народного фронту».

«Ми вітаємо, що «БПП» нарешті відгукнувся на нашу пропозицію щодо необхідності вирішення політичної кризи і вніс власну кандидатуру на посаду глави уряду. Тепер потрібно забезпечити формування коаліції в конституційний спосіб та напрацювати відповідну коаліційну угоду в контексті програми нового кандидата у прем’єри та склад уряду», – наголосив Максим Бурбак.

Чинний голова уряду Арсеній Яценюк не може залишатися прем’єр-міністром. Про це 21 березня заявив голова парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG