Доступність посилання

ТОП новини

Уряд вніс на розгляд РНБО пропозиції щодо «списку Савченко»


Кабінет міністрів схвалив та вніс на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо санкційного «списку Савченко». Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду

У документі вказано, що у зв’язку з винесенням судовими органами Росії незаконного обвинувального вироку Надії Савченко відповідно до закону України «Про санкції» уряд вирішив «схвалити і внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування обмежувальних заходів до фізичних осіб, що причетні до зазначених протиправних дій».

МЗС доручається після набрання чинності рішенням РНБО щодо застосування санкцій поінформувати компетентні органи Євросоюзу, США та інших держав з метою розгляду ними питання про запровадження аналогічних санкцій.

23 березня про потребу скликання РНБО і затвердження санкцій через вирок Савченко заявив президент України Петро Порошенко.

Донецький міськсуд Ростовської області Росії 22 березня засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону». Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG