Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах перепоховали військового, який загинув під Іловайськом


Декілька сотень черкащан у центрі міста попрощалися із Олександром Маламужем (позивний «Рус»), який загинув у серпні 2014 року під час виходу з Іловайського котла. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у жовтні 2014 року його поховали на Краснопільському цвинтарі у Дніпропетровську як невпізнаного бійця. Лише нещодавно, після експертизи ДНК, тіло ідентифікували.

Вшанувати пам’ять Олександра Маламужа на Соборну площу прийшли рідні, побратими загиблого, представники влади, духовенства і прості містяни. Олександра Маламужа посмертно нагородили відзнакою «За заслуги перед Черкащиною». «Рус» служив у другому батальйоні спеціального призначення НГУ «Донбас».

«Він дуже хотів, щоб Україна була щасливою країною. Він завжди був захисником. Я дуже пишаюся своїм братом, тому що по життю він завжди захищав, він не міг інакше. І він пішов захищати знову», – зазначила сестра загиблого Оксана Гречко.

Заступник обласного військового комісара Олег Захарченко під час виступу попросив вибачення у батьків Олександра Маламужа за командирів, які не вберегли їхнього сина.

У Черкасах сьогодні оголосили жалобу. Під час прощання із бійцем «Донбасу» хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих бійців на сході України. Коли ж труну з тілом Олександра Маламужа виносили із Соборної площі, люди ставали навколішки.

За інформацією «Книги пам’яті», вранці 29 серпня 2014 року, під час виходу так званим «зеленим коридором» із Іловайського котла, Олександр Маламуж їхав у кузові броньованої вантажівки КАМАЗ у складі автоколони батальйону «Донбас» по дорозі з села Многопілля до села Червоносільське. Коли КАМАЗ вже в’їжджав до села Червоносільське, по ньому вистрелив російський танк. Кабіну вантажівки розірвало, а потім здетонував боєкомплект у кузові. Олександр Маламуж загинув у КАМАЗі.

XS
SM
MD
LG