Доступність посилання

ТОП новини

БПП вирішив позбавити депутатських мандатів Томенка і Фірсова


Єгор Фірсов
Єгор Фірсов

Партійний з’їзд «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» ухвалив рішення про дострокове припинення депутатських повноважень Миколи Томенка і Єгора Фірсова, які раніше залишили лави однойменної фракції.

Про таке рішення йдеться в повідомленні на сайті БПП.

За повідомленням, з’їзд ухвалив рішення «про зміни у виборчому списку партії, виключивши з нього кандидатів, які не беруть участі у партійній діяльності».

«З’їзд партії, відповідно до статті 81 Конституції України, ухвалив рішення про дострокове припинення повноважень народних депутатів Томенка М. В. та Фірсова Є. П., які вийшли зі складу парламентської фракції партії «Блок Петра Порошенка», – мовиться в повідомленні.

Раніше Томенко і Фірсов, які пройшли до парламенту за списками «Блоку Петра Порошенка», вийшли зі складу його фракції.

Стаття 81 Конституції України в редакції 2014 року передбачає дострокове припинення повноважень депутата у випадку «невходження народного депутата України, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата України зі складу такої фракції» за рішенням керівного органу цієї партії чи блоку, і при цьому «на підставі закону». Водночас закону про такий механізм дострокового припинення повноважень депутата наразі не існує.

XS
SM
MD
LG