Доступність посилання

ТОП новини

З’їзд партії БПП наполягає на відставці уряду


Делегати з’їзду партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» підтримали резолюцію щодо шляхів подолання урядової кризи, в якій наполягають на відставці нинішнього Кабміну України.

«Головним критерієм формування нового уряду має бути не партійна належність, а професіоналізм і орієнтованість на результат… Міністри нового уряду мають бути насамперед фахівцями, здатними реалізувати економічні реформи, яких вимагає українське суспільство, які передбачені Угодою про асоціацію з ЄС», – мовиться в резолюції, оприлюдненій на сторінці у Twitter політичної сили.

Делегати з’їзду «віддали належне» чинному Кабмінові за «безперечні позитивні речі, які допомогли утримати ситуацію в країні в умовах зовнішньої агресії».

Водночас делегати з’їзду підтримали пропозицію голови фракції «БПП» у Верховній Раді Юрія Луценка про висунення Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра України і закликали фракцію «БПП» розглянути цю кандидатуру і склад нового Кабінету міністрів.

БПП також закликає демократичні сили в парламенті створити нову коаліцію і взяти спільну відповідальність за формування Кабінету міністрів.

24 березня спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що готовий очолити Кабінет міністрів.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущений, і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк 25 березня закликав політичні сили якнайшвидше визначитися щодо долі уряду: підтримати нинішній склад або сформувати новий.

XS
SM
MD
LG