Доступність посилання

ТОП новини

Уряд схвалив перший пакет норм для впровадження закону про держслужбу


Кабінет міністрів України на засіданні в п’ятницю схвалив пакет, що складається з трьох законопроектів і трьох постанов, необхідних для набрання чинності нового закону про державну службу з 1 травня. Про це йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

Голова Нацагентства з питань державної служби Костянтин Ващенко заявив, що лише в 2016 році для імплементації закону про державну службу необхідно ухвалити 33 нормативні акти.

Водночас прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що завдяки новому законові України про державну службу з’являться державні секретарі – неполітичні посади, які обиратимуться на 5 років на прозорих публічних конкурсах і які керуватимуть апаратом міністерств.

31 грудня минулого року президент України Петро Порошенко підписав ухвалений Верховною Радою закон про державну службу, який набере чинності з 1 травня 2016 року.

Закон передбачає, що вступ на усі посади державної служби відбуватиметься лише за конкурсом, виключаються будь-які корупційні механізми при вступі та проходженні державної служби, державна служба стане деполітизованою.

Закон встановлює прозору модель оплати праці, розроблену з урахуванням найкращого європейського досвіду, запроваджує оцінювання результатів роботи державних службовців, підвищення кваліфікаційних вимог.

XS
SM
MD
LG