Доступність посилання

ТОП новини

Речниця МЗС Росії назвала мерзенними версії про зв’язок російських спецслужб із убивством адвоката Грабовського


Марія Захарова, архівне фото
Марія Захарова, архівне фото

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала «не просто небезпечними, а мерзенними жартами» заяви про можливу причетність російських спецслужб до вбивства українського адвоката Юрія Грабовського.

Так вона прокоментувала в ефірі Російської служби Радіо Свобода повідомлення українських силовиків про те, що до викрадення адвоката, який захищав одного з підсудних в Україні російських спецпризначенців, можуть бути причетні спецслужби Росії.

Як заявив раніше у п’ятницю заступник генерального прокурора, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, у правоохоронців є кілька версій убивства Юрія Грабовського, тіло якого знайшли вночі за свідченнями вже другого затриманого підозрюваного у причетності до вбивства, і серед цих версій – спеціально спланована операція.

20 березня Матіос повідомляв, що про причетність російських спецслужб до викрадення Грабовського заявив затриманий минулого тижня ще один громадянин України, якого теж підозрюють у викраденні адвоката.

Юрій Грабовський був адвокатом одного з двох російських спецпризначенців, затриманих на Донбасі навесні 2015 року під час бою проти українських військових, суд над якими триває у Києві.

Про зникнення Грабовського, який жив у готелі в Одесі, стало відомо 10 березня. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

На сторінці Грабовського у фейсбуці 9 березня з’явився запис, в якому від його імені було заявлено, що він не зі власної волі виїхав з України. Колеги і знайомі адвоката заявили, що сумніваються, чи той запис справді зробив Грабовський.

XS
SM
MD
LG