Доступність посилання

ТОП новини

Метою Росії є «глобальна анархія» – Горбулін


Радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін
Радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін

Росія не полишить намірів дестабілізувати Україну, а її стратегічною метою є «глобальна анархія». Про це 26 березня пише у виданні «Дзеркало тижня. Україна» радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

«Росії чи не вперше за тривалий час справді вдалося перетворити обмежуючу особливість своєї стратегічної культури (тактичну прозірливість при мінімальному стратегічному плануванні та передбаченні далекосяжних наслідків своїх дій) на стратегічну перевагу (оскільки мета, якою Росія зараз керується на глобальному рівні, де-факто є "глобальною анархією", і російське керівництво вважає її бажаним станом світового геополітичного простору)», – вказує Горбулін.

Він закликає владу і громадян України не плекати ілюзій про завершення активної фази протистояння з Росією.

«Ми отримали досить умовну передишку (у тому числі завдяки постійно критикованим Мінським угодам), яку маємо використати для реальних економічних реформ, удосконалення сектора безпеки і оборони, пошуку системних рішень у протидії гібридним загрозам. Причому вже в найближчому майбутньому», – наполягає фахівець.

«Гібридна війна не почалася і не закінчиться Україною. Вона тільки починається», – твердить директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін.

США і ЄС запровадили економічні санкції проти Росії у відповідь на її підтримку сепаратистів, які контролюють частину сходу України. Москва ці звинувачення відкидає і каже, що на Донбасі можуть бути хіба що добровольці.

Мінські угоди передбачають виведення всіх іноземних формувань, військової техніки та найманців з території України.

XS
SM
MD
LG