Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: на Донеччині бойовики використовують зброю великого калібру


Представник угруповання донецьких сепаратистів біля Зайцева
Представник угруповання донецьких сепаратистів біля Зайцева

Прес-центр АТО повідомляє про використання бойовиками на Донеччині озброєння великого калібру, що суперечить Мінським домовленостям. Всього, згідно з ранковим зведенням штабу, впродовж минулої доби сепаратисти здійснили 44 обстріли по позиціях українських військовослужбовців.

«У порівнянні з добою раніше, окрім мінометів заборонених Мінськими угодами калібрів, бойовики вперше за тривалий час збройного протистояння знову застосували вогонь ствольної артилерії. Незважаючи на чотири вогневі удари по своїх позиціях з калібру 122 міліметри, бійці Збройних сил України в районі Зайцева та Майорська змогли утримати оборону», – інформують у прес-центрі АТО.

За даними штабу, однією з найгарячіших точок зіткнення залишається Авдіївка. Ситуація біля цього населеного пункту напружена впродовж останнього місяця. Крім того, як повідомили у неділю у прес-центрі АТО, обстріли бойовиків фіксували в районах населених пунктів Луганське, Новгородське, Ленінське, Піски, Опитне, Широкіне, Троїцьке, Мар’їнка.

«На Луганському напрямку, використовуючи стрілецьку зброю, бойовики спробували штурмом взяти позиції одного із опорних пунктів Збройних сил», – повідомили у штабі, однак додали, що у результаті відповіді з боку українських військових бойовики відступили.

Сепаратисти напередодні ввечері звинувачували українську сторону, зокрема, в обстрілах Горлівки й північної околиці Донецька.

XS
SM
MD
LG