Доступність посилання

ТОП новини

КВУ заявляє про підвезення на дільниці у Кривому Розі виборців пенсійного віку


«Комітет виборців України» заявляє про підвезення на дільниці у Кривому Розі виборців пенсійного віку. Про це йдеться на сторінці організації у «Фейсбуці».

«Понад 80% виборців, яких підвозять до дільниць, це люди пенсійного віку. Перевезення здійснюється місцевими перевізниками – маршрутними таксі. Спостерігачі КВУ фіксують підвезення в усіх районах міста», – поінформували у КВУ.

Активісти нагадують, що люди пенсійного віку у Кривому Розі – це та цільова група, яка напередодні виборів отримала матеріальну допомогу від місцевої влади. «На думку КВУ, така технологія має ознаки прямого підкупу виборців. Загалом допомогу в розмірі 500 гривень отримали близько 100 тисяч сімей жителів Кривого Рогу, фактично кожен п’ятий виборець», – повідомили активісти.

Раніше про підвезення виборців пенсійного віку на деякі дільниці у Кривому Розі заявляли й у громадянській мережі «Опора».

Про випадки організованого підвезення на дільниці виборців пенсійного віку повідомляє на своїй сторінці у «Фейсбуці» й один із кандидатів на посаду мера, висуванець від «Самопомочі» Семен Семенченко.

У позачергових виборах мера Кривого Рогу беруть участь 15 кандидатів. Серед них – і чинний міський голова Юрій Вілкул.

XS
SM
MD
LG