Доступність посилання

ТОП новини

У Генпрокуратурі обіцяють відреагувати на лист прокурорів щодо Сакварелідзе


Владислав Куценко
Владислав Куценко

У Генеральній прокуратурі України відреагують на лист керівників регіональних прокуратур із закликом звільнити заступника генерального прокурора Давіда Сакварелідзе. Про це у неділю заявив прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко.

«Я думаю, на наступному тижні буде певна реакція з боку Генеральної прокуратури», – сказав він.

«Такого ще не було, щоб прокурор організовував мітинг. Це розвалює правоохоронну систему Ми – за реформування правоохоронних органів, але мітинги – це виключено», – додав Владислав Куценко.

24 березня заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе заявив, що звільнення слідчих у справі «діамантових прокурорів» тривають, і анонсував на 25 березня під стінам ГПУ мітинг на підтримку своєї команди. В акції у підсумку взяв участь і сам Сакварелідзе.

Пізніше 25 березня на сайті ГПУ з’явився лист керівників регіональних прокуратур на адресу генерального прокурора Віктора Шокіна, в якому вони закликали звільнити Сакварелідзе через «спроби дискредитувати органи прокуратури». Автори листа нагадали, що, згідно з українським законодавством, прокурору заборонено брати участь у будь-яких політичних акціях, мітингах чи страйках.

Сам Сакварелідзе назвав звернення «колективним доносом».

На брифінгу у неділю, 27 березня, прокурор Генеральної прокуратури Владислав Куценко заперечив заяви Давіда Сакварелідзе про тиск на співробітників прокуратури, які займаються справою «діамантових прокурорів».

Згадане кримінальне провадження стосується колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та колишнього першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна. Їх затримали у липні минулого року за одержання хабара. Під час обшуку у Шапакіна вилучили велику суму коштів, у Конійця – ювелірні вироби, діаманти й автомат Калашникова. Самі колишні прокурори свою провину заперечують.

4 січня Генеральна прокуратура передала провадження до суду.

XS
SM
MD
LG