Доступність посилання

ТОП новини

У Бельгії повідомили про затримання ще чотирьох осіб у зв’язку з нападами 22 березня


Працівники бельгійської поліції під час однієї з попередніх спецоперацій проти підозрюваних у нападах, фото 25 березня 2016 року
Працівники бельгійської поліції під час однієї з попередніх спецоперацій проти підозрюваних у нападах, фото 25 березня 2016 року

У Бельгії прокурори повідомили, що поліція затримала ще чотирьох осіб у результаті низки операцій та обшуків у зв’язку з терактами у Брюсселі 22 березня, внаслідок яких 31 людина загинула і близько 270 були поранені.

Загалом у перебігу 13 спецоперацій у Брюсселі і ще кількох містах Бельгії затримали дев’ять осіб, але після допиту п’ять із них відпустили, заявили у федеральній прокуратурі Бельгії. Чи залишаться під арештом інші чотири, вирішить слідчий суддя. У прокуратурі додали, що інших подробиць наразі не можуть надати.

У суботу, 26 березня, бельгійська прокуратура повідомляла, що трьом іншим арештованим у зв’язку з нападами 22 березня оголосили звинувачення в тероризмі.

За повідомленням німецького щоденника Die Welt, правоохоронні органи країн Європи розшукують іще не менш як вісім осіб, що можуть бути причетні до нападів у Брюсселі, а також у Парижі в листопаді минулого року. За цим повідомленням, що наразі не має офіційних підтверджень, ці підозрювані, громадяни головно Франції і Бельгії, можуть нині переховуватися чи в Європі, чи і в Сирії.

Відповідальність за напади у Брюсселі, як і раніше в Парижі, взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG