Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: за спробу дати хабаря затримали керівника черкаської поліції


Генеральна прокуратура України повідомляє про затримання виконувача обов’язків голови управління поліції Черкаської області й одного з керівників Національної академії внутрішніх справ України на спробі дати хабар за проходження атестації.

Як заявили в ГПУ, затримані намагалися дати дві тисячі доларів хабаря і талони на 400 літрів пального заступнику голови Національної поліції України «за сприяння під час проходження атестації підлеглими виконувача обов’язків начальника ГУНП в Черкаській області, а саме заступником начальника ГУНП в Черкаській області – начальником слідчого управління та начальником управління кадрового забезпечення».

У ГПУ повідомили про порушення справи за статтею «пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище». Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування наразі триває.

За даними прокуратури, затримання провели спільно новоутворений департамент із розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби і власності Генпрокуратури і департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

7 листопада в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Зі вступом в силу документа українські міліціонери втратили свої повноваження і стали «виконувачами обов’язків» на своїх попередніх посадах. За даними голови МВС Арсена Авакова, переатестація працівників поліції в Україні має завершитися до кінця 2016 року.

XS
SM
MD
LG