Доступність посилання

ТОП новини

Саудівська Аравія і єменські повстанці обмінялися заручниками


Військова коаліція під головуванням Саудівської Аравії, що воює із шиїтськими повстанцями в Ємені, заявляє про обмін дев’яти саудівських в’язнів на 109 громадян Ємену. Обмін відбувся 27 березня, перед запланованими на наступний місяць мирними переговорами.

За повідомленням, єменські в’язні були затримані в «районі операцій поблизу кордону Саудівської Аравії». За даними єменських ЗМІ, дев’ятеро громадян Саудівської Аравії, яких обміняли, є військовими.

Це один із кількох проведених обмінів полоненими від кінця минулого року в конфлікті, внаслідок якого загинули понад шість тисяч людей і який призвів до гуманітарної кризи в Ємені, одній із найбідніших арабських країн.

В Ємені триває конфлікт між урядовими військами, підтримуваними коаліцією арабських держав на чолі з Саудівською Аравією, і шиїтськими повстанцями Хуті.

Підтримувані Іраном Хуті у вересні 2014 році захопили столицю Ємену Сану. У березні 2015 року сили коаліції почали бомбардувати позиції повстанців.

Президент Ємену Абд-Раббу Мансуру Хаді був змушений утекти зі столиці, міста Сани.

Днями в ООН заявили про досягнення домовленості про припинення бойових дій в Ємені з 10 квітня, щоб 18 квітня почати переговори про врегулювання.

XS
SM
MD
LG