Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст: головою Нацагентства з питань запобігання корупції обрали Наталію Корчак


Наталія Корчак
Наталія Корчак

Головою Національного агентства України з питань запобігання корупції (НАЗК) обрали Наталію Корчак.

Як повідомила прес-служба Міністерства юстиції України, таке рішення у понеділок на засіданні одноголосно ухвалили члени НАЗК.

Заступником голови агентства обрано Руслана Радецького.

У Мін’юсті зазначають, що також на цьому засіданні члени НАЗК ухвалили план невідкладних організаційних заходів із започаткування роботи цього органу, зокрема, сформували пропозиції щодо визначення граничної чисельності працівників агентства.

Крім того, члени агентства звернулися до Кабміну щодо забезпечення агентства з питань запобігання корупції належним приміщенням.

Наступне засідання Національного агентства заплановано на 29 березня.

Національне агентство з питань запобігання та протидії корупції має займатися перевіркою майнових декларацій чиновників. Очікувалось, що агентство мало би запрацювати до кінця 2015 року, проте цього так і не сталося.

У грудні минулого року уряд призначив на посаду трьох із п’яти членів Національного агентства з питань запобігання корупції – Наталію Корчак, Віктора Чумака та Олександра Скопича. Тоді в уряді заявили, що заповнення трьох із п’яти вакантних посад є «достатньою умовою для запуску агентства». Водночас активісти заявили, що в такому складі НАЗК не зможе обрати свого голову.

Кабінет міністрів оголосив повторний конкурс на посади двох членів антикорупційного агентства. Крім того, у лютому Чумак відмовився від посади члена антикорупційного агентства. 16 березня конкурсна комісія обрала двох членів Національного агентства з питань запобігання корупції.

Створення Національного агентства з питань запобігання корупції є однією з умов отримання Україною безвізового режиму з ЄС.

Боротися з корупцією в Україні покликані три структури – Національне антикорупційне бюро, Спеціальна антикорупційна прокуратура і Національне агентство із запобігання корупції.

XS
SM
MD
LG