Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: щодо Шокіна мова йде про звільнення «за власним бажанням», а не про відставку


Віктор Шокін
Віктор Шокін

У Генеральній прокуратурі України наголошують, що стосовно Віктора Шокіна Верховною Радою може бути розглянуто заяву про звільнення за власним бажанням з посади Генерального прокурора України, а не питання відставки.

«Відставка є наслідком процедури висловлення парламентом недовіри генеральному прокурору України. У випадку із Шокіним ця процедура Верховною Радою України не ініціювалася і не застосовувалася. З правової точки зору мова йде виключно про звільнення Генерального прокурора України «за власним бажанням», що є однією з можливих підстав для звільнення», – йдеться у заяві прес-служби ГПУ.

У Генпрокуратурі наголошують, що наразі триває і не закінчена процедура розгляду заяви Генерального прокурора про звільнення за власним бажанням.

Раніше сьогодні спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що Верховна Рада України 29 березня вранці розгляне питання відставки генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Генеральний прокурор Віктор Шокін написав заяву про відставку в лютому після заклику президента, втім він досі перебуває на посаді. Після завершення відпустки 16 березня Віктор Шокін знову вийшов на роботу.

У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про надання згоди на звільнення Шокіна з посади генпрокурора.

Віктор Шокін був призначений генпрокурором 10 лютого 2015 року.

XS
SM
MD
LG