Доступність посилання

ТОП новини

Мер Краматорська скасував громадські слухання про перейменування вулиць Героїв України й Героїв Небесної сотні


Міський голова Краматорська Андрій Панков повідомив, що зняв із розгляду проект рішення міської ради про перейменування недавно вже перейменованих вулиць Героїв України і Героїв Небесної сотні.

Як написав він у фейсбуці, у вівторок на сайті міської ради оприлюднять і рішення про скасування громадського обговорення цього проекту.

За його словами, він хоче особисто розібратися в цій справі, «вислухати супротивників нових назв вулиць, зрозуміти їхні аргументи, навести їм свої, знайти точки дотику і спробувати переконати».

Як написав Панков, причиною появи на сайті міськради згаданого проекту, що викликав «шквал обговорень у ЗМІ і соціальних мережах», став «чиновницький підхід до праці» працівників управління архітектури міської ради. За твердженням мера, «вони отримали необхідну кількість звернень про перейменування вулиць, підготували проект рішення й передали його на розгляд виконкому», і тут «цей проект рішення автоматично був розміщений на сайті міськради, і була запущена процедура громадських слухань». «Із погляду чиновників – безвідмовно спрацював механізм, доведений до автоматизму», – заявив міський голова Краматорська.

Тим часом із сайту Краматорської міської ради ввечері вже зникли і повідомлення виконкому міськради про проведення громадського обговорення проекту рішення «Про перейменування вулиць у місті Краматорську» – «з метою врахування громадської думки», і самі тексти проектів, які пропонували перейменувати вулицю Героїв України на Вознесенського, вулицю Героїв Небесної сотні на Правову, а Григорія Сковороди на Медову.

Це повідомлення з’явилося того ж дня, коли в понеділок у Краматорську перебував президент України Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG