Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко: «Блок Порошенка», «Народний фронт» і «Батьківщина» домовилися про нову коаліцію


Олег Ляшко, архівне фото
Олег Ляшко, архівне фото

Лідер Радикальної партії свого імені і її фракції у Верховній Раді України, народний депутат Олег Ляшко повідомив пізно ввечері, що фракції «Блоку Петра Порошенка», «Народного фронту» і «Батьківщини» домовилися у вівторок оголосити про створення нової коаліції.

Як сказав він журналістам після зустрічі президента України Петра Порошенка з лідерами фракцій, на установчих зборах нової коаліції закріплять домовленість, що ця коаліція підтримає кандидатуру нинішнього голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана на посаду нового прем’єр-міністра України.

За його словами, ці збори заплановані на 12-у годину, так що голосування має відбутися на вечірньому засіданні.

Як сказав Ляшко, пропозиції його Радикальної партії до нової коаліційної угоди не врахували, тому її фракція залишиться в опозиції.

Інші політики на цей час іще не коментували результатів наради у президента.

Раніше в понеділок фракція «Блоку Петра Порошенка» висунула кандидатуру Володимира Гройсмана на посаду прем’єр-міністра і вирішила припинити членство в коаліції, поки не буде схвалено рішення щодо обрання нового прем’єра, повідомила пресова служба партії. У повідомленні не уточнено, коли саме має бути зроблене це оголошення.

Останніми тижнями серед українських політиків наростає невдоволення роботою уряду під керівництвом Арсенія Яценюка. Серед іншого, вимогу відставки нинішнього Кабінету міністрів висунув з’їзд партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», який також підтримав висунення на посаду нового прем’єра нинішнього голову Верховної Ради Володимира Гройсмана. Спікер уже висловив готовність очолити уряд, якщо фракції коаліції підтримають його кандидатуру, і подав керівникам фракцій свою програму дій на посаді прем’єра.

На цю ж тему:

28.03.2016
Експерти: або Гройсман – прем’єр упродовж тижня, або перевибори

Між фракціями Верховної Ради тривають переговори про створення нової коаліції, нового уряду та його програму далі

XS
SM
MD
LG