Доступність посилання

ТОП новини

Шаріф повідомив про спецоперацію з викриття осередків екстремізму в Пакистані


Поранений через вибухи в Лагорі хлопчик, 28 березня 2016 року
Поранений через вибухи в Лагорі хлопчик, 28 березня 2016 року

Прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф у телезверненні 28 березня повідомив, що військові та поліція розпочнуть спецоперацію з викриття осередків екстремістів у країні після нападу у неділю в Лагорі, жертвами якого стали понад 70 людей і сотні були поранені.

«Ми не дозволимо їм гратися з життям народу Пакистану. Це наше рішення. Це рішення 200 мільйонів жителів Пакистану», – сказав Шаріф.

У час триденної жалоби, коли в країні закриті школи, ринки, приспущені прапори, Шаріф відвідав постраждалих в лікарнях.

«Я не буду сидіти, склавши руки, поки не поверну посмішки на їхніх обличчях», – сказав прем’єр-міністр після відвідин поранених. Багато з них перебувають у критичному стані, і влада припускає, що кількість жертв, яких нині налічується 72 (29 – діти), може зрости.

Шаріф, який скасував свій візит до США для участі в саміті з ядерної безпеки цього тижня, попередив екстремістів проти використання ісламу задля виправдання свого насильства в переважно мусульманській країні.

28 березня військові Пакистану повідомили, що провели серію рейдів в Лагорі і прилеглих районах після недільного нападу, заарештувавши кількох підозрюваних. Спецорерація з пошуку причетних до вуху триває.

У столиці Ісламабаді сили безпеки посилили охорону, зокрема навколо парламенту та інших стратегічних об’єктів, щоб запобігти заворушенням войовничо налаштованих протестувальників, які прийшли туди після атак у Лагорі.

Вибух у місті Лагорі на сході Пакистану прогримів у неділю біля входу в багатолюдний громадський парк у центрі міста і дитячого майданчика в той час, коли в парку святкувала Великдень громада місцевої християнської меншини. Як повідомила пізніше поліція, більшість з понад 70 загиблих були мусульманами.

Відповідальність за напад узяло на себе ісламістське угруповання «Джамаат-уль-ахрар», речник якого заявив, що напад був спрямований саме проти християн. За його словами, це «сигнал» прем’єр-міністрові Пакистану Навазові Шаріфу, для якого пакистанська провінція Пенджаб, центром якої є Лагор, є політичною базою підтримки.

Раніше цього місяця прем’єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф заявив про офіційне визнання у Пакистані Великодня та індуїстського свята Холі, яке відзначають релігійні меншини країни.

XS
SM
MD
LG