Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії відмовився достроково звільнити опозиціонера Удальцова


Сергій Удальцов
Сергій Удальцов

Суд у Тамбовській області Росії відмовив в умовно-достроковому звільненні опозиціонера Сергія Удальцова, засудженого за «Болотною справою». Таким чином, суд прийняв сторону адміністрації колонії, в якій активіст відбуває покарання. У колонії заявляють, що він не визнав провину і не заслужив заохочень під час ув’язнення, повідомляє «Російське агентство правової і судової інформації».

За час відбування покарання Удальцову висунули декілька стягнень, зокрема за неправильно застелене ліжко, а також використання чужої телефонної SIM-карти, яку, за словами самого опозиціонера, йому дав тюремний наглядач. Двічі активіста поміщали в штрафний ізолятор. На знак протесту проти необґрунтованих, на думку Удальцова, претензій він оголошував голодування.

У липні 2014 року Московський міськсуд визнав координатора «Лівого фронту» Удальцова і його соратника Леоніда Развозжаєва винними в організації «масових заворушень» на Болотній площі в Москві 6 травня 2012 року і спробі організувати аналогічні заходи в інших містах Росії. Активісти були засуджені до чотирьох з половиною років колонії кожен.

XS
SM
MD
LG