Доступність посилання

ТОП новини

Сюмар: три фракції створять робочу групу для розробки коаліційних законопроектів


Вікторія Сюмар
Вікторія Сюмар

Фракції «Блок Петра Порошенка», «Батьківщина» і «Народний фронт» створять робочу групу для розробки 20 законопроектів, необхідних для формування коаліції. Про це за підсумками переговорів трьох фракцій повідомила народний депутат від «Народного фронту» Вікторія Сюмар.

Водночас, Сюмар не виключила, що у коаліційних переговорах ще може взяти участь фракція Радикальної партії.

«Я би не виключала продовження переговорів як з «Батьківщиною», так і з Олегом Ляшком», – зазначила вона.

«Ми готові підписуватися під новою коаліцією, ми готові підтверджувати свої підписи під старою коаліцією, як скажете – тільки покажіть ще 152 підписи, необхідні для того, щоб було 226», – сказала вона після завершення переговорів.

Раніше лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила, що фракція «Батьківщина» готова увійти до коаліції лише за умови ухвалення низки певних законопроектів.

28 березня лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що фракції «Блоку Порошенка», «Народного фронту» і «Батьківщини» домовилися у вівторок оголосити про створення нової коаліції.

У лютому з коаліції вийшли фракції «Самопоміч» і «Батьківщина». Фракція Радикальної партії Олега Ляшка теж заявляє, що вийшла з коаліції ще у вересні минулого року, однак парламентарі від цієї фракції свої підписи з коаліційної заяви не відкликали.

XS
SM
MD
LG